Közbeszerzési bírsággal sújtották az MNB-t

A Közbeszerzési Döntőbizottság szerint az MNB több ponton is megsértette a közbeszerzésekről szóló törvényt a kommunikációs ügynökségi szolgáltatásokra kiírt eljárásával.
NAPI, MTI-Eco, 2011. május 11. szerda, 14:15
Fotó:

A Közbeszerzési Döntőbizottság megsemmisítette a jegybank részvételi felhívást és 500 ezer forint bírsággal sújtotta. A jogorvoslati eljárást a Közbeszerzések Tanácsa elnöke

A pályázatban az MNB kommunikációs szervezeti egysége olyan partnert keresett, amely rendezvényszervezési és reklámügynökségi szolgáltatások végzésével támogatná a munkáját. A beszerzés becsült értékét 73,6 millió forintban határozták meg - derül ki a határozatból.

A jelentkezők közül ötöt kértek fel ajánlattételre: az ACG Reklámügynökség Kft.-t, a közösen pályázó Createam Event Rendezvényszervező Kft.-t, Createam Concept Reklámügynökség Kft.-t és DDB Reklámügynökség Kft.-t, továbbá az Insomnia Reklámügynökség Kft.-t, az Ogilvy Group Zrt.-t és a Publicis Reklámügynökség Kft.-t.

Járai Zsigmond, az MNB felügyelő bizottságának (fb) elnöke április 4-én az MTI Ecónak elmondta: az fb szerint számos
szabálytalanság, visszaélések gyanúja, valamint összeférhetetlenség merült fel az MNB gazdálkodásával és egyes
szerződéseivel kapcsolatban; jogszerűtlennek tartott megoldások fordultak elő jelentős számban kommunikációs szerződések közbeszerzési eljárása kapcsán is. Emiatt kezdeményezett az fb jogorvoslati eljárást a Közbeszerzési Tanácsnál.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK