A közlemény szerint az árbevételhez 110,782 milliárd forintos EBITDA (kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredmény) társult, amely 3,263 milliárd forinttal haladja meg az előző évben elért értéket. Az MVM Csoport 2016-os adózott eredménye elérte a 48,426 milliárd forintot.

Csiba Péter, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatója a közleményben hatalmas lépésnek nevezte a vállalat stratégiája szempontjából, hogy 50 százalékos részesedést szerzett az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt.-ben, ezzel lehetőség nyílt arra, hogy közvetlenül kapcsolatba kerüljenek a lakossági fogyasztókkal.

Az újabb termelési rekordot elérő Paksi Atomerőmű továbbra is kulcsfontosságú a csoport fenntartható energiatermelése és eredményessége szempontjából.

A tavalyi évről elmondta: a cég új területek felé nyitott, egyre aktívabb a megújuló energiatermelésben, és az e-mobilitás területén is jelentős piaci pozícióra törekszenek.

Huszár András, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese a közleményben kiemelte: tavaly egyértelműen nőtt a vállalat versenyképessége, egyúttal több mint 130 milliárd forintot fizetett be a magyar költségvetésbe különböző adónemekben és díjakban.