Közelebb a megállapodás a Dunaferrnél

Új javaslatot adott át a szakszervezeteknek a Dunaferr, a vállalat most 3,5 százalékos bérfejlesztést javasol, a szakszervezetek korábban 5,2 százalékot követeltek.
Leszák Tamás, 2013. február 15. péntek, 16:02
Fotó: Napi.hu

Átadta újabb, 2013-ra vonatkozó bérfejlesztési bérfejlesztési javaslatát a szakszervezeteknek az ISD Dunaferr Zrt., a társaság közleménye szerint a korábbi 2,1 százalékos ajánlatot 3,5 százalékos javaslat váltotta fel a vállalatvezetés részéről. Az ISD Dunaferr jelenleg legfontosabb célja a jövőbeni működés biztosítása, ami magában foglalja többek között egy korszerű vállalat kialakítását és a működési környezetben meghatározó szereplőkkel való kapcsolat megújításának tervét - a menedzsment ennek fényében vázolta fel egy középtávú együttműködés lehetőségét a szakszervezeteknek.

A dunaújvárosi vasmű korábban a többéves veszteséges működéssel indokolta a 2,1 százalékos bérfejlesztési javaslatot, illetve az idei 13. és 14. havi bérek kifizetése helyett az így megtakarított közel 3,8 milliárd forintból az I. számú kohót újítaná fel. Az idén felfüggesztett juttatásokat 2014-ben és 2015-ben kapják meg a dolgozók. Az érdekvédelmi szervezetek korábban azt közölték, továbbra is ragaszkodnak eredeti, 5,2 százalékos bérfejlesztésről szóló követelésükhöz.

HOZZÁSZÓLÁSOK