A Hungast Vital közleménye szerint a kerepesi polgármester, Franka Tibor (független) közleményében megjelent téves információkkal ellentétben nem a közétkeztetést végző cég felelős az iskolai menzán a levesben talált rovarlárva ügyében. A tálalókonyha, ahol az eset történt önkormányzati üzemeltetésű. Az ott tapasztalható és fényképekkel dokumentált élelmiszerbiztonsági szempontból "rendkívül aggályos" állapotokért az önkormányzat felelős - írta a cég.

Az ételt szolgáltató Hungast Vital Kft. csak kiszállítja az ételsorokat, amelyeket ezen a napon is az ételkísérő jegyen dokumentált módon átadás-átvételi jegyzőkönyvvel kézbesítette az előírásoknak megfelelően. A területet ellátó főzőkonyháról az érintett napon több ezer adag leves szállítottak ki és abban egyetlen másik helyen sem találtak semmilyen idegen anyagot. A cég szerint pénteken a hatósági vizsgálatok során, valamint az eltett ételminta alapján bebizonyosodott, nem a főzőkonyhán került bele a rovarlárva az ételbe - írta a Hungast kommunikációs igazgatója.

A cég szerint a főzés után nem is maradhatna ép, egész egy ilyen rovarlárva, amelyet a kerepesi iskola tálalókonyháján találtak. Ez is azt erősíti, hogy az étel kiszállítása után került bele az ételbe - írta a Hungast munkatársa.

A kerepesi Széchenyi István Általános Iskola menzáján május 7-én néhány gyerek ebédjében csontkukacot taléáltak - írta korábban az iskola és szülők Facebook-bejegyzésére hivatkozva a hvg.hu.