A közétkeztető szerint nem tőlük került kukac a levesbe

Idegenkezűség, valamint a hatóság félrevezetése és rágalmazás tárgyában rendőrségi feljelentést tesz a Hungast Vital Kft. a kerepesi, önkormányzati fenntartású tálalókonyhán az ételbe került rovarlárva kapcsán ismeretlen tettes ellen - közölte Enyedi Csaba, a Hungast-csoport kommunikációs igazgatója az MTI-vel.
Domokos Erika, 2019. május 10. péntek, 18:58
Fotó: Pixabay - A kép illusztráció.

A Hungast Vital közleménye szerint a kerepesi polgármester, Franka Tibor (független) közleményében megjelent téves információkkal ellentétben nem a közétkeztetést végző cég felelős az iskolai menzán a levesben talált rovarlárva ügyében. A tálalókonyha, ahol az eset történt önkormányzati üzemeltetésű. Az ott tapasztalható és fényképekkel dokumentált élelmiszerbiztonsági szempontból "rendkívül aggályos" állapotokért az önkormányzat felelős - írta a cég.

Az ételt szolgáltató Hungast Vital Kft. csak kiszállítja az ételsorokat, amelyeket ezen a napon is az ételkísérő jegyen dokumentált módon átadás-átvételi jegyzőkönyvvel kézbesítette az előírásoknak megfelelően. A területet ellátó főzőkonyháról az érintett napon több ezer adag leves szállítottak ki és abban egyetlen másik helyen sem találtak semmilyen idegen anyagot. A cég szerint pénteken a hatósági vizsgálatok során, valamint az eltett ételminta alapján bebizonyosodott, nem a főzőkonyhán került bele a rovarlárva az ételbe - írta a Hungast kommunikációs igazgatója.

A cég szerint a főzés után nem is maradhatna ép, egész egy ilyen rovarlárva, amelyet a kerepesi iskola tálalókonyháján találtak. Ez is azt erősíti, hogy az étel kiszállítása után került bele az ételbe - írta a Hungast munkatársa.

A kerepesi Széchenyi István Általános Iskola menzáján május 7-én néhány gyerek ebédjében csontkukacot taléáltak - írta korábban az iskola és szülők Facebook-bejegyzésére hivatkozva a hvg.hu.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2019.05.10 22:43

Ja, én már felkészültem az ételek elleni küzdelemre, beiratkoztam egy steakwondo tanfolyamra, ha esetleg keménykedne velem a húseledel, vagy bármiféle nem odaillő élőlény támadna ki a tányérből.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2019.05.10 22:39

Kukacok pediglen vannak, s belemigráltak a zebédbe. Valaki hagyta a kukacokat az ételbe reakciós tevékenységet folytatni, fejlődésben lévő polgártársaink megbotrankoztatására, és étvágyuk elvételére.
Kedves qrmányunk erre csak azt tudja hozzátenni, ha kevesebbet eszik, egészségesebb lesz.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html