Újabb szakaszához ért az M0-ás felújítása - itt számítson lezárásokra!

Újabb szakaszához ért az M0-ás felújítása, ezért újabb szakaszokon lehet lezárásokra, illetve forgalmi változásokra számítani - derül ki a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleményéből. A változások már vasárnaptól érvényesek.
Szabó Zsuzsanna, 2018. július 28. szombat, 08:54
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában az M0-s autóút déli szektorán, az 51-es főút és az M6-os autópálya közötti szakaszán található hidakat felújítják, az M1-es autópálya felé vezető oldalt pedig ezzel egy időben beton burkolatúra építik át. Az érintett pályaoldalt teljes egészében a kivitelezés idejére szakaszosan lezárják, a lezárt szakaszok előtt a forgalmat sávelhúzással vezetik át a szemközti oldalra.

A forgalomterelés kiépítése 2018. július 29-től, vasárnaptól várhatóan két hétig tart, amelyet a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az esti, éjszakai időszakban végez.

A munkálatokhoz kapcsolódó várható forgalomterelés három csomópontban az alábbi grafikákon látható:

Kép forrása: Magyar Közút Nonprofit Zrt.


Vasárnaptól az M5-ös autópálya felé vezető oldalon a 7-es út és a halásztelki csomópont között, illetve a Ráckevei Duna-híd térségében kell útszűkületre és sávelhúzásos terelésre számítani. A forgalomterelések teljes kiépítése után, várhatóan augusztus közepétől nem lehet kihajtani az M1-es felé vezető oldalról az M6-os autópályára és Nagytétény, Budatétény felé. Az erre közlekedők a 6-os számú főúti csomópontban hagyathatják el az autóutat és a 6-os számú főúton keresztül érhetik el úti céljukat.

Az M5-ös autópálya felé vezető oldalról nem lehet majd a 6-os főútra balra kanyarodni Érd, Pécs felé. Az erre közlekedőknek az autóútról korábban kell lehajtaniuk és az M6-os autópályán közlekedhetnek, amelynek az M0 autóúttól Érd észak csomópontig tartó szakasza díjmentesen vehető igénybe.

Az üzemi átjárók építésének ideje alatt, ahogy az M0-ás autóút munkaterületei mellett általában 60 km/órás sebességkorlátozás van érvényben, erre az autóút felett található változtatható jelzésképű táblákon is felhívják a figyelmet.

Az autósoknak ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a www.utinform.hu weboldalon, vagy közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék - ajánlja a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a beruházó, Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

kanri, 2018.07.28 12:59

A felújításokkal általában nincs gondom. De az nagyon b&ssza a csőrömet, amikor azt látom, hogy hatan támasztják a lapátot egy meg dolgozik. Itt is ez lesz. Majdnem két évre beszopatják az autósokat, főleg itt ami egy nagyon fontos ütőér. Szóval dolgozzatok gyorsan és rendesen kispajtások.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html