Skodákon és VW-ken osztozkodhatnak a budapestiek

Az idén elindul Budapesten a Volkswagen és a Skoda autómegosztója. A díjakat csak a rajt előtt ismerteti a cég.
Csernátony Csaba, 2020. február 4. kedd, 07:55
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Még ebben az évben megkezdi működését Budapesten a We share, a Volkswagen és a Skoda autómegosztó szolgáltatása, ezzel az eddigi háromról négyszereplősre bővül a fővárosi autómegosztási piac - idézi a Világgazdaság keddi cikkét az MTI.

A We Share, amely kizárólag elektromos autókból álló flottájával tavaly júniusban kezdte meg szolgáltatását Berlinben, Budapesten kívül még hat európai városban terjeszkedik az idén: tavasszal tervezi a megjelenést Hamburgban és Prágában, majd Párizsban és Madridban, a bővülés következő szakaszában pedig a magyar főváros mellett Münchenben és Milánóban lép piacra. A hét városban összesen 8400 elektromos autót állítanak forgalomba a tervek szerint.

Michael Fischer, a cég szóvivője a Világgazdaságnak elmondta, hogy a részleteket - a percdíjakról, a flotta darabszámáról és üzemeltetőjéről - legkorábban az indulás előtti hetekben ismertetik. Hozzátette, hogy Budapesten egy sikeres koncepciót kívánnak megvalósítani, amely enyhít a város közlekedési nehézségein. Budapesten jelenleg három autómegosztó (carsharing) szolgáltató van jelen, a Mol Limo, a GreenGo és a Drive Now.

HOZZÁSZÓLÁSOK