Közvetlen légijárat indulhat Szöul és Budapest között

A gazdasági és a turisztikai együttműködés szorosabbra fűzésében játszhat fontos szerepet Budapest és Szöul között közlekedő közvetlen légijárat - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Korean Air elnökével folytatott mai megbeszélést követően.
Napi.hu, 2016. február 24. szerda, 09:51
Fotó: Napi.hu

A tárcavezető szakmai és üzleti delegáció élén folytat tárgyalásokat Dél-Koreában, valamint társelnökként vesz részt a két ország gazdasági vegyesbizottságának második ülésén.

Magyarország és Dél-Korea számára is kölcsönös előnyökkel járna egy új, Budapest és Szöul között közlekedő menetrend szerinti légi járat elindítása - hangsúlyozta Varga Mihály a Chang-Hoon Chivel, Dél-Korea egyik legjelentősebb légitársaságának, a Korean Air elnökével folytatott tárgyalásról. A két ország közötti új légügyi megállapodás született tavaly májusban, amely alapján az uniós előírásokkal összhangban direkt utasforgalmi és áruszállító járatok üzemeltetésére nyílt lehetőség.

A Korean Air nyitott megvizsgálni az új útvonal lehetőségét, amelyben szerepet játszik a turisztikai együttműködésen kívül az egyre növekvő áruforgalom is. Mintegy 80 ezer tonna légi árunak minősülő termék kereskedelme zajlik évente Korea és Magyarország között - tette hozzá a miniszter.

HOZZÁSZÓLÁSOK