Bajnai Gordon miniszterelnök úr felkérésére az MFB tulajdonosi jogainak gyakorlója, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium minisztere utasította az MFB vezetését, hogy haladéktalanul kezdeményezze a KPMG Tanácsadó Kft. által elkészített, a Sávoly Motorcentrum Fejlesztő Kft. projekt dokumentációjának részét képező tanulmány nyilvánosságra hozatalát - tudatta az MFB Zrt. kommunikációs igazgatósága.

Az MFB a tanulmányt üzleti és banktitokként kezeli, a két társaság hozzájárulása nélkül a tanulmány nem bocsátható harmadik fél rendelkezésére. A bank hétfőn megkérte a két felet, hogy járuljanak hozzá az anyag teljes terjedelemben történő nyilvánosságra hozatalához.

Az MFB Zrt. saját honlapján teszi közzé a tanulmányt. A megbeszélések eredményeként a szerdán mindkét társaság feltételekkel hozzájárult a közzétételhez.

A Sávoly Motorcentrum Fejlesztő Kft. hozzájárulása legkorábban 2010. március 5-én teszi lehetővé a közzétételt. Az MFB Zrt. számára elfogadhatatlanok a két fél által azonosan meghatározott feltételek, mert jelenleg beláthatatlan eseményekkel összefüggő korlátlan mértékű anyagi felelősségvállalást jelentenének.

Az MFB Zrt. vezetése ugyanakkor hangsúlyozza, hogy a miniszterelnök és a gazdasági miniszter felkérésének eleget téve feltétel nélkül hozzájárult ahhoz, hogy a tanulmányt bármelyik fél, akár a Sávoly Motorcentrum Fejlesztő Kft., akár a KPMG Tanácsadó Kft. nyilvánosságra hozza.