Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A KSH évente kétszer felméri az egyéni és a háztáji gazdaságok termelési jellemzőit, úgynevezett reprezentatív, véletlenszerű kiválasztáson alapuló mintakijelöléssel. A felvétel célja az agráriumban jelentős szerepet betöltő egyéni gazdaságok gazdasági tevékenységének, szerkezeti sajátosságainak feltárása, amihez uniós adatszolgáltatási kötelezettség is társul - írják a közleményben.

A válaszadás történhet önkitöltéssel vagy kérdezőbiztos segítségével, mindkét esetben elektronikusan. Az önkitöltésre 2019. november 15. és 24. között van lehetőség. Akik nem élnek ezzel, azokat 2019. november 25. és december 15. között igazolvánnyal ellátott, a KSH által megbízott összeírók keresik fel a helyszínen, akik ott elektronikusan végzik el a kérdőív kitöltését.

Az adatfelvétel a szántóföldi növények, zöldségfélék termesztésére és felhasználására, a szántóként használt üvegház és fóliasátor alatti területek hasznosítására, a szőlő- és gyümölcstermesztésre, valamint az agrotechnikára (műtrágyázásra, szervestrágyázásra, öntözésre) terjed ki. Számba veszik a főbb haszonállatfajokat, az állati termékek termelését, és foglalkozik a mezőgazdasági tevékenység munkaerő-szükségletével, a mezőgazdasági tevékenységet közvetve vagy közvetlenül segítő beruházásokkal.

A felvétel során nyert információkat a KSH kizárólag statisztikai célra használja fel, azokat más szervek, személyek részére nem adja ki, a törvényi előírásoknak megfelelően garantálja az adatkezelés biztonságát, az eredményeket összesítve közli.