Gőzerővel folyik az idei, július 29−31. közötti Forma−1 Magyar Nagydíj előkészítése, a szükséges kisebb felújítások már zajlanak − mondta lapunknak Gyulay Zsolt, a versenyért felelős Hungaroring Zrt. elnök-vezérigazgatója. Bár tavaly ilyenkor jobban álltak a jegyek értékesítésével, a cégvezető reméli, hogy a későbbiekben "belehúznak" az érdeklődők. Jóllehet már a tavalyi futamot követő napon eladták az első jegyeket, a legtöbbet mégis a nagydíjhoz közeledve tudják értékesíteni.

A társaság szeretné megismételni a tavalyi eredményeket, amikor három nap alatt mintegy kettőszázezer vendég látogatott ki a mogyoródi pályára. Azt viszont természetesen nehéz megmondani, hogy pontosan miként alakulhat a nézőszám, hisz az az időjárás mellett még nagyon sok mindentől függ. Ha például visszatérhetne Robert Kubica, akkor biztos újra legalább húszezer lengyel jönne a futamra − tette hozzá Gyulay. (A pilóta februárban egy olaszországi ralin súlyos balesetet szenvedett, ezért nem indulhatott az idei Forma−1 szezonban).

A jegyek értékesítésében fontos szerepe lehet a világbajnokság állásának, a német pilótáknak, s nem utolsósorban a nyugat-európai gazdasági helyzetnek is, hisz a magyar futamra a legtöbb jegyet külföldön értékesítik. A korábbi évekhez hasonlóan idén is sok nézőre számítanak Németországból, Ausztriából − de például a Renault-pilóta Vitalij Petrov miatt − Oroszországból is többen érkezhetnek.

A Hungaroring vezetői azonban a külföldiek mellett gondolnak a magyarokra is, ezért például a június elején megrendezendő túraautók világbajnokságán a magyaroknak ingyenes lesz a részvétel − mondta Gyulay. Amióta ő vette át a társaság irányítását − tette hozzá −, elkészült az a stratégia, amelynek egyik fő eleme épp a pálya használatával kapcsolatos. Ennek alapján a Hungaroring saját kezébe vette a pálya hasznosítását, illetve az egyéb programok szervezését, vagyis azt immár nem alvállalkozók végzik. Azt azonban még nem tudta megmondani Gyulay, hogy ez mekkora pluszbevételt hozhat idén a társaságnak.