Készüljön a legrosszabbra: egyszerre kaphat másfél évnyi kukaszámlát

Úgy tűnik, továbbra sem működik a szemétdíjak kiszámlázása, a kormány ígéretei, miszerint rendet tesznek az ezzel foglalkozó kukaholding háza táján, nem látszanak teljesülni.
Komócsin Sándor, 2019. április 9. kedd, 09:34
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A teljes igazgatóság- és felügyelőbizottság-cserén kívül nem látszik érdemi változás a kukadíj központi beszedésére alapított NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (kukaholding) működésében - írja a Népszava.

A társaság tevékenysége elmúlt három éve alatt nem bizonyult alkalmasnak sem a csekkek időbeni kiküldésére, sem bevételeiből a szemétszállítást változatlanul végző helyhatósági társaságok pénzellátására. Habár gazdálkodásukat a fél év késéssel leadott 2017-es mérlegük könyvvizsgálói jelentése meglehetős átláthatatlannak írja le, a kormány a közel százmilliárdos csekkbevételein felül évente több tízmilliárd közpénzt folyósít a cégnek. Ennek felhasználása úgyszintén átláthatatlan.

A kormány az év elején azt ígérte, hogy a számlázási rendszer informatikai átállása a végéhez ért, és a 2019. évi első negyedéves számlákat már rendben megkapják az ügyfelek, ám a napilap egyik olvasójának nem kevesebb mint hat negyedév NHKV-s csekkjét dobta be a postás a minap. Az első, nem rendezett időszak 2017 harmadik negyedéve, aminek ellenértékét ez év április végéig várják. Ezután sorban egymás után egészen 2018 utolsó negyedévéig, egy-egy hónappal későbbi határidőt megadva.

Az NHKV saját késedelmét tehát olvasónak szeptemberig kell ledolgoznia. Vélhetőleg ez lenne az a "részletfizetési lehetőség", amit decemberben az NHKV és Gulyás Gergely is lehetőségként felvillantott.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Darabont1453, 2019.04.09 12:49

A Kokaholding működése nem más mint a NER állatorvosi lova. Minden tünetet produkál....
A hozzánemértést, az arrogáns hozzáállást egy problémához, ami nem is létezett előtte, csak ők idézték elő, de megoldani képtelenek, ezért aztán letagadják az egészet...."Oszt jónapot !"
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

krislaci, 2019.04.09 10:31

Csak a számlázással van gond? A hulladék elszállítása (például a zöld hulladéké) patentül megy? A befolyt díjak megcsapolása miatt kényszerből létrehozott önkormányzati szemétszállítási cégek sorozatos becsődölése, jobb esetben nullszaldós, bármilyen fejlesztésre képtelen működése nagyon rendben van? A befolyt díjak visszatartott részének és a több 10 milliárdos állami támogatásnak az eltűnése a Kukaholdingban csak a NER szokásos működése?
Ugye, inkább csak e téren is lopnak, és még a működő rendszert is tönkreteszik ezen célból?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

antitroll, 2019.04.09 10:07

Hát ez nem egy sikersztori!
Gondolom megint Brüsszel, meg Soros állhat a háttérben.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html