A nyílt tenderfelhívást - ajánlatkérőként - a Zöld Híd B.I.G.G Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben.

A felhívás így szól: "Összesen 10 darab, részenként 1 darab új hulladékszállító és gyűjtő célgép (hulladékgyűjtésre és szállításra készült speciális felépítményes jármű) beszerzése bérleti jogviszony keretében 60 hónapos időtartamban a közszolgáltatás biztonságos ellátása céljából."

Az ajánlatkérő nem közli a becsült ellenértéket, viszont a 10 járműre egyenként lehet ajánlatot tenni, vagyis a tender 10 részből áll. A felhívásban a Zöld Híd nem ír elő gazdasági és pénzügyi alkalmassági követelményt. Viszont referenciaként be kell mutatni az ajánlattevőnek, az elmúlt három évből legalább egy hulladékgyűjtő és szállító célgép bérbeadását vagy értékesítését.

Az ajánlattételi határidő augusztus 8. Az értékelésnél a minőség 30, ár pedig 70 súlyszámmal szerepel.

Az önkormányzati tulajdonú Zöld Híd tavaly október 25-én jelentette be, nem viszi el a szemetet 116 településről, mert mert nem kapta meg az eddig elvégzett munkája fedezetét a Nemzeti Hulladékgazdálkodási és Vagyonkezelő (NHKV) Zrt-től. Az OKF pedig október 31-én jelentette be, hogy visszavonásig a hulladék elszállítása szükségellátás keretében történik. A kormány szintén október végén az NHKV tőkehelyzetének rendezésére 26,4 milliárd forintot szavazott meg a költségvetésből.

December 1-től új elnöke is lett a céget tulajdonló Észak-Kelet Pest és Nyugat-Nógrád Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulásnak: a lemondott Gémesi György (Gödöllő) utódja a fideszes Fördős Attila (Vác polgármestere) lett.