Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kukorica a világ legnagyobb mennyiségben termelt növénye. Magyarország a fogyasztási célú csemegekukorica-termelésben az elsők között helyezkedik el globálisan, az EU-n belül pedig a hazai csemegekukorica-export vezető szerepet tölt be.

A Bonduelle gyárai a hazai igények kielégítése mellett jelentős mennyiséget szállítanak az országhatáron túlra is, a feldolgozott hazai termékek 95 százaléka több mint 20 európai országba jut el. Az élelmiszernövényt a vállalat három magyarországi gyára 150 kilométeres sugarú körből, főleg a Dunától keletre, 10 ezer hektárról vásárolja, 110 hazai partner bevonásával.

A cég évente mintegy 175 ezer tonna csemegekukoricát dolgoz fel, ez évi 330 millió doboz konzervnek felel meg. A korszerű konzervipari eljárásoknak köszönhetően bármelyik évszakban friss, tartósítószer-mentes és vitamindús termékekhez juthatnak a fogyasztók. A konzerv zöldségek maximum fél nap alatt kerülnek a termőföldről a dobozba, így sokszor magasabb tápértékűek, mint a napokig pulton tárolt társaik - mondta Szirbek András, a Bonduelle marketingigazgatója.

A csemegekukorica nemcsak édes, ropogós állaga miatt népszerű, kiváló tápanyag- és vitaminforrás - többek között B-, C-vitamin, magnézium -, hozzájárul a szervezet megfelelő működéséhez, feltöltéséhez. A kukorica vetési időszaka jellemzően április közepétől július elejéig tart, július végén pedig elkezdődik a betakarítás, amely egészen október végéig tart.

A francia Bonduelle világszerte 100 országban van jelen, állandó jelleggel 11 000 munkavállalót foglalkoztat.

A Bonduelle Central Europe Kft. a 2017. június 30-án zárult üzleti évében mintegy 46 milliárd forint árbevételt ért el az előző évi 42,5 milliárd forint után. A cég adózás utáni eredménye 1,8 milliárd forint volt, szemben a megelőző üzleti év 1,4 milliárd forintos profitjával.