A Solar Eco Systems Kft. a zalai megyeszékhely déli ipari parkjába települne egy led-lámpagyár építésével - mondta az MTI szerint Balaicz Zoltán polgármester a városi közgyűlés előző napi döntéseit ismertetve.

Az első körben 25 munkahelyet teremtő, mintegy 5 millió eurós beruházáshoz pályázat útján 30 millió forintért vásárolhat területet a cég.

A marokkói-kanadai érdekeltségű vállalkozás anyacége 2014 óta gyárt ledlámpákat, eddig elsősorban Európán kívülre, főként az Egyesült Arab Emírségekbe és Katarba szállítottak - tette hozzá a polgármester az MTI tudósítása szerint.

A Zalaegerszegen már épülő járműipari tesztpálya miatt is fokozott az érdeklődés elektromos töltőállomások létesítése iránt, egy ezzel kapcsolatos előterjesztés szerint a városban két társaság - a meglévő három mellé - összesen még hat új, elektromos autók töltésére alkalmas állomásokat épít.

Ezzel hamarosan a zalai megyeszékhelyen lesz a 23 megyei jogú város közül a legtöbb nyilvános elektromos töltő, amire a várhatóan robbanásszerűen terjedő e-autók, illetve a tesztpályát majdan igénybe vevő autógyártók miatt is szükség lesz - véli Balaicz Zoltán.

Több hónapos munka kezdődik a Dózsa György úton - ezt már olvasta?

A kép illusztráció, forrás: Pixabay.