Különleges a magyar mobilpiac az új Vodafone-vezér szerint

Bár a piac viszonylag kicsi, de ugyanolyan stratégiai kihívásokkal kell szembe nézni, mint bárhol, ráadásul komoly a verseny a három nagy távközlési cég között - véli a Vodafone új vezérigazgatója, aki szerint ez egy különleges piac.
Diószegi József, 2011. november 23. szerda, 13:12
Fotó: Napi.hu

A viszonylagosan kis piac ellenére komoly verseny van a magyarországi távközlési szolgáltatók között, és a stratégiai kihívások ugyanazok, mint bármelyik fejlett országban - ezzel már tisztában van a Vodafone Magyarország októberben kinevezett vezérigazgatója. Diego Massidda, aki szerint rugalmas volt a váltás a cég élén. A korábbi elnök-vezérigazgató, Beck György októbertől  az elnöki pozíciót tölti be, az ő feladata a külső kommunikáció működtetése, a lobbizás, tehát a szabályozókkal és a sajtóval való kapcsolattartatás.

Az olasz származású, 46 éves üzletember több nemzetközi cégnél dolgozott, így megfordult Dél-Afrikában, Angliában, s  legutóbb pedig a Vodafone Csoport és a Vodafone Németország video és connected home üzletágának igazgatója volt. Ott egyébként februárban vezették be azt az interaktív Sat Tv szolgáltatást, amelynek decemberi indulásáról épp ma tájékoztatott a Magyar Telekom. Diego Massidda elmondta, hogy a nemzetközi tapasztalati alapján ismeri a piac logikáját, s reméli, hogy ennek itt is hasznát veszi a cég működtetése során, vagyis a máshol szerzett tapasztalatait elhozhatja Magyarországra is.

A vezérigazgató néhány hónapos magyarországi tartózkodása alapján is látja, hogy ez egy különleges piac, legalábbis abból a szempontból, hogy egy nyitott országról van szó, ami ezáltal jobban megérzi a gazdasági változásokat, habár a hétköznapi ember Angliában is megérzi azt, hogy nehéz a gazdasági helyzet, látja például, hogy egyre több üzletet zárnak be.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

elmufioka, 2011.11.24 02:14

@Paraszt:
A mobilszolgáltatók már rég nem ebben harcolnak nagyot, hanem a mobil internet sávszélességében, árában, megbízhatóságában.
És az a helyzet, hogy Magyarország nemzetközi viszonylatban elég előkelő helyen áll a legújabb LTE technológia bevezetésével, amivel már garantáltan lehet majd élőben high-res videoközvetítést nézni.(Persze akkor, ha az LTE-lefedettség már elér odáig, de az csak idő kérdése.)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Paraszt, 2011.11.23 14:36

Marhaság nincs itt semmiféle konkurencia harc , ha lenne 3 forintért beszélhetnénk feltöltős telefonokról, a szomszédos nem uniós Szerbiában veszel egy új kártyát 1500 Forintért és az 500percet 30 nap alatt beszéled le. Tavaly elveszett a telefonom 2000Forintot fizettem, csak hogy visszakaphassam a számom!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html