A cég vagyonát 2015. április 16-án és május 27-én zárolta a nyomozó hatóság, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya.

December elején Polt Péter legfőbb ügyész országgyűlési képviselői kérdésre közölte: a sértetteknek okozott kár megtérülésének biztosításáért a nyomozó hatóság az ügyvezető és hozzátartozói, valamint az érdekeltségébe tartozó gazdasági társaságoknál összesen 193,7 millió forint értékben foglalt le, illetőleg vett zár alá különböző vagyontárgyakat és készpénzt.

December elejéig összesen 793 sértettet hallgattak ki tanúként. A még ki nem hallgatott sértettek közül hat külföldi állampolgárnak és három, életvitelszerűen külföldön élő magyar állampolgárnak írásban akarnak kérdéseket feltenni, három sértett kihallgatására pedig egészségi állapotuk miatt nem volt lehetőség. A legfőbb ügyész szerint a nyomozást várhatóan 2017. április 14-én fejezik be - a nyomozás határideje akkor jár le, ám az meghosszabbítható - írta a lap.

Megszólalt az MNB

A Kun-Mediátor Kft. volt befektetőit - ellentétben a napokban megjelent több valótlan sajtóhírrel - nem éri anyagi hátrány követelésük érvényesítése során a jegybank intézkedése miatt - közölte az MNB. A jegybank ugyanis már tavaly nyáron felhívta a figyelmet: a csődtörvény szerint a magánszemély károsultak kifizetése a felszámolás során megelőzi a jegybank által kiszabott félmilliárd forintos piacfelügyeleti bírság teljesítését.

A csődtörvény szerint a magánszemélyek anyagi követeléseit időben egyértelműen korábban kell teljesíteni azon intézményhez képest, amelyek adók módjára történő köztartozásokat kívánnak érvényesíteni a felszámolás során.

A közép-amerikai Belize-ből a közelmúltban hazahozott Dobrai Sándornét - született Nagy Mária, aki bróker Marcsika néven híresült el - akár 15 évet is kaphat halmazati büntetésül.

Bróker Marcsika magyarországi "sikertörténetének" részleteiről a 25 év 25 átverés című most megjelent könyvben talál bőséges hátteret.