Kutatás indul a Mecsekben

Kutatás indul a Mecsek-hegység déli - mintegy kétszáz négyzetkilométeres - előterének energetikai célú feltárására - közölte a Mecsekérc Környezetvédelmi Zrt. hétfőn az MTI-vel.
Papp Zsolt, 2017. június 12. hétfő, 20:11
Fotó: Reuters

A Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) keretében csaknem 1,8 milliárd forintból - mintegy 56 százalékos támogatásintenzitás mellett - megvalósuló projekt "elsődleges célja a releváns földtani-szerkezeti modell validálása és a terület energetikai célú földtani kutatása" a közlemény szerint - írja az MTI.

A Geochem Kft.-vel és Rotaqua Kft. konzorciumi partnerségével megvalósuló program Pécs, Bogád, Ellend, Keszü, Kozármisleny, Magyarsarlós, Nagykozár, Pécs, Pécsudvard, Pellérd, Romonya és Szemely településeket érinti. A kutatás során úgynevezett felszíni geofizikai szeizmikus- és elektromágneses méréseket is végeznek.

A feltárt eredmények ismeretében az érintett településeknek lehetősége nyílik az esetleges geotermikus potenciál hasznosítására.


HOZZÁSZÓLÁSOK
 

laci_52, 2017.06.12 21:57

Mit kell ott kutatgatni energetikai céllal? Mindenki tudja, hogy sok millió tonna jó minőségű szenet hagytak a föld alatt, amikor bezárták a bányákat. Sokan fűtenének szívesen azzal a házaikban és még az erdőink is megmaradnának!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html