Vizet, gázt és áramot is lophattak Galambos Lajosék, így pedig évente akár több millió forintot is spórolhattak. Az Index úgy tudja, hogy a tatai Boglárka Apartmanparkot már eleve úgy tervezték, hogy ott áramot lehessen lopni, erre a célra egy külön gipszkartonfallal leválasztott szobát alakítottak ki az épületben. A gyanú szerint a lakodalmas zenész mocsai házában, a Mocsa Öregtó Kft. telephelyén is lophatták a gázt és az áramot.

Lagzi Lajcsi néven mulatós zenészként ismert lett vállalkozót és feleségét, valamint egy harmadik személyt szeptember 22-én helyezték előzetes letartóztatásba, lopás és vesztegetés gyanújával, miután korábban illegális áram-, gáz- és vízelvezetés nyomaira bukkantak a vállalkozó tulajdonában lévő Mocsa Öregtó Kft. telephelyén, valamint a szintén hozzá köthető tatai Boglárka Apartmanparkban. A Blikk információi szerint a rendőrség hamarosan indítványozhatja a zenész előzetes letartóztatásba helyezését is.

Az ügyészség indítványozta Galambosék előzetes letartóztatását

Legalább 30 millió forintot csalhattak el Galambos Lajosék azzal, hogy elfelejtették kifizetni a közüzemi díjakat. Az áramszolgáltató ellenőrei először tavaly októberben jelentek meg annál a tatai apartmanháznál, amiben Lagzi Lajcsinak is érdekeltségei vannak - írja a velvet.hu.

Tartva attól, hogy az ellenőrök észreveszik az illegális bekötést, az ellenőröknek több százezer forintot adtak, aki a pénzt elfogadták - áll a Pest Megyei Főügyészség közleményében. Az ellenőrök ezt meg is hálálták és más adatokat írtak a jegyzőkönyvbe. Ugyanígy tettek a mulatós zenész mocsai házánál is. Mivel az ügyészség szerint félő, hogy a gyanúsítottak elszöknének, vagy a tanúk befolyásolásával veszélyeztetnék a nyomozás sikerét, esetleg újabb bűncselekményt követnének el, ezért indítványozták Galambosék előzetes letartóztatását.

A Blikk szerint a rendőrség koronatanúja az Elektromos Művek (Elmű) egyik adminisztrációs területen dolgozó munkatársa. Az áramlopás módszerét vizsgálják, ám az már biztos, a vezetékek átkötésénél jóval nagyobb volumenű eljárásról lehet szó. Galambos Lajos egyik családtagja szerint viszont Lajcsi nem lopott, az Elmű alkalmazottja környékezte meg a zenészt - felajánlotta, hogy némi juttatás fejé­ben elintézi, hogy a későbbiekben kevesebbet kelljen fizetnie. Ez a férfi gyakorlatilag megzsarolta Lajcsit - mondta a rokon. - Azonban valószínűleg attól tartott, felnyomják, ezért védekezés helyett támadott - olvasható a napilapban.

A Velvet elérte Galambos ügyvédjét, aki azt mondta, hogy védence a kihallgatásán ártatlannak vallotta magát. "Az ügy egy régre visszavezethető, személyes konfliktuson alapul. A gyanúsítás ellen panasszal éltünk. Ügyfelem azt üzeni, hogy nem szorul rá, hogy bárkit is megvesztegessen. Nem ilyen ember. Múlt pénteken még ingyen adott koncertet fogyatékkal élő gyerekeknek″ - mondta Berényi András ügyvéd.