Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az M1 fogyasztóvédelmi magazinja olyan esetet mutatott be, amelyben egy nyugdíjas asszony rendelt felújítási munkálatokat szórólapon hirdetett cégtől, míg a másik esetben egy kerítés festése került - szinte munka nélkül - 400 ezer forintba. Mind a két esetben eltűnt a vállalkozó vagy dolga végezetlen, vagy rendkívül silány, kontár munkát végezve.

Flórián Zsolt, az Építkezők Országos Egyesületének elnöke egy szórólapon hirdető vállalkozást ellenőrzött: mivel a hirdetésben nem szerepelt, elkérte a cég nevét, hogy utánanézzen. A cégről néhány kattintással kiderült, hogy komoly problémákkal küzd.

Pákozdi Előd, az egyesület alelnöke az opten.hu, a cegjegyzek.hu vagy a bisnode.hu oldalon keresett rá a cég nevére. Ez alapján kiderült, hogy gyakorlatilag a cég tagjának a vagyoni részesedését lefoglalták, és 2006 óta eljárás folyik ellenük. Bár a hirdetésen szereplő férfi azt állította, övé a cég, a nyilvántartásból úgy tűnik, semmi köze hozzá.

Flórián Zsolt újból felhívta a vállalkozót, aki állítása szerint nem tudott arról, hogy végrehajtás alatt áll a cég vagyoni részesedése.

Bizonytalanság esetén az egyesülettől is segítséget lehet kérni, ahol ellenőrzik a választott társaságot. A makulátlan cégeknek panaszmentes igazolást adnak, amely jelzi, hogy megbízható szakemberek vezetik az adott társaságot. A szakértő szerint ellenőrzés és referencia nélkül ne bízza senki a pénzét ismeretlen cégekre.