Lakása van? - Vigyázzon, ha ilyen szórólapot kap!

Felújítás, javítás, építés, bontás garanciát vállaló cégtől – hirdetik magukat sokan, postaládákba bedobált szórólapokon. Ezeket a sokszor név nélküli vállalkozásokat azonban fontos leellenőrizni - hívja fel a figyelmet a hirado.hu.
K. Kiss Gergely, 2017. március 20. hétfő, 10:40
Fotó: Napi.hu

Az M1 fogyasztóvédelmi magazinja olyan esetet mutatott be, amelyben egy nyugdíjas asszony rendelt felújítási munkálatokat szórólapon hirdetett cégtől, míg a másik esetben egy kerítés festése került - szinte munka nélkül - 400 ezer forintba. Mind a két esetben eltűnt a vállalkozó vagy dolga végezetlen, vagy rendkívül silány, kontár munkát végezve.

Flórián Zsolt, az Építkezők Országos Egyesületének elnöke egy szórólapon hirdető vállalkozást ellenőrzött: mivel a hirdetésben nem szerepelt, elkérte a cég nevét, hogy utánanézzen. A cégről néhány kattintással kiderült, hogy komoly problémákkal küzd.

Pákozdi Előd, az egyesület alelnöke az opten.hu, a cegjegyzek.hu vagy a bisnode.hu oldalon keresett rá a cég nevére. Ez alapján kiderült, hogy gyakorlatilag a cég tagjának a vagyoni részesedését lefoglalták, és 2006 óta eljárás folyik ellenük. Bár a hirdetésen szereplő férfi azt állította, övé a cég, a nyilvántartásból úgy tűnik, semmi köze hozzá.

Flórián Zsolt újból felhívta a vállalkozót, aki állítása szerint nem tudott arról, hogy végrehajtás alatt áll a cég vagyoni részesedése.

Bizonytalanság esetén az egyesülettől is segítséget lehet kérni, ahol ellenőrzik a választott társaságot. A makulátlan cégeknek panaszmentes igazolást adnak, amely jelzi, hogy megbízható szakemberek vezetik az adott társaságot. A szakértő szerint ellenőrzés és referencia nélkül ne bízza senki a pénzét ismeretlen cégekre.

HOZZÁSZÓLÁSOK