Lakást akar kiadni? Nagyon jó hírünk van!

Nem változtat a szaktárca a szálláskiadás érvényben lévő szabályain, az interneten hirdető szobakiadóktól jogkövető magatartást vár el - írta a Napi Gazdaság.
MTI, 2015. augusztus 26. szerda, 07:38
Fotó: Napi.hu

A hazai szállodaipar szerint a közösségi szállásközvetítő oldalak komoly fenyegetést jelentenek a legális piaci szereplők forgalmára, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) azonban nem tartja turisztikai kérdésnek, sokkal inkább adózási ügynek tekinti a beutazó forgalomból egyre nagyobb szeletet kihasító közösségi szállásközvetítő oldalakon hirdetett magánlakások térhódítását.

Az olcsó fapados légi járatokkal érkező turisták keresletének hatására az utóbbi években mind többen kezdték lakásukat az Airbnb-n turisztikai céllal hasznosítani. A sajtóban is széles nyilvánosságot kapott jelenséggel kapcsolatban azonban nem a szabályozatlanság, hanem a szabályok esetleges be nem tartása a probléma - közölte az NGM a lap megkeresésére

Tavaly novemberben az Európai Bizottságnál is napirendre került a közösségi, vagyis a megosztáson alapuló gazdaság kérdése, többek között az Airbnb jelenség kapcsán. A magyar jogi szabályozást e területen az Európai Bizottság jó tagállami gyakorlatnak tartja, amelyből útmutató összefoglalót kértek a kapcsolódó adózási rendelkezésekkel együtt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bulemia, 2015.08.26 08:37

Jó hír.

Nem változik valami.

Én annyira vártam már egy kis reformot, de úgy látszik, ez most nem lesz.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html