Az új paksi telephelyen 1700 négyzetméter alapterületű csarnok épül. A létesítmény 1200 négyzetméteres gyártóüzemből és kiszolgáló részből áll majd - mondta el Szabó Dusán, a West Hungária Bau Kft. területi igazgatója csütörtökön, a beruházás alapkőletételén. Egyéves tervezési, engedélyezési folyamat után egy hónappal ezelőtt kezdődött el a kivitelezés, a beruházás a tervek szerint szeptember végén fejeződik be.

A magyar építőipar, amelyben a WHB az egyik legdinamikusabban fejlődő vállalkozás, húzóágazattá vált, 48 százalékos növekedést produkált, érdemben hozzájárulva a magyar gazdaság több mint 5 százalékos növekedéséhez - mondta Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára.

A nagyvállalati beruházási támogatást több mint száz hazai cég veszi igénybe, több ezer embernek sikerült ezzel munkát adni, és ezek a beruházások újabb és újabb fejlesztéseket generálnak - véli az államtitkár. A programban évente 30 milliárd forint áll rendelkezésre, többek között arra, hogy megújuló energia alkalmazásával költséghatékony üzemeket létesítsenek hazai forrás felhasználásával a feldolgozóipartól az építőiparig.

A közbeszerzi sikercég WHB Kft. árbevétele 2017-ben 41 milliárd forint volt. A mintegy 250 munkavállalót foglalkoztató cég székhelye Biatorbágyon van, ezenkívül Győrben, Pakson és Budapesten is rendelkeznek fiókteleppel.