Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A bejelentés szerint sikeresen zárult a Lánchíd közbeszerzési eljárásának részvételi szakasza. A négy jelentkező közül ugyanis mindegyik megfelelt a részvételi felhívásban megfogalmazott elvárásoknak.

Így a BKK mind a négy társaságot felkérte az ajánlattételre az eljárás második, ajánlattételi szakaszában. Ezáltal teljesült a Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ célja, hiszen több szereplő vehet részt a közbeszerzésben.

Az ajánlattételi szakasz a dokumentumok feltöltésétől kezdődően 25 nap. A kiválasztott gazdasági szereplőknek - az A-Híd Építő Zrt-nek, a Közgép Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt-nek, az SDD Konzorciumnak (Dömper Kft., Subterra - Raab Kft., Pannon-Doprastay Kft.) és a Strabag Általános Építő Kft-nek - 2020. október 28-ig kell elküldeniük az első ajánlatukat.

Kedvező ajánlatok esetében a BKK 2021 februárban köthet szerződést a leendő kivitelezővel. A felújítás egy hónappal később, márciusban kezdődhet el, amennyiben Magyarország kormánya is biztosítja az ígért támogatást. A megújult Lánchidat - az előzetes ütemezés alapján - 2023-ban vehetik újra birtokba a közlekedők - olvasható a közleményben.