Lángoló magyar gyár: megszólalt a GE

Eloltották a GE nagykanizsai gyárában kigyulladt raktárépületet - adta hírül a cég.
Domokos László, 2017. június 21. szerda, 17:00
Fotó: Napi.hu

A GE fényforrás üzletág nagykanizsai üzeméhez tartozó alkatrészraktár épület második emeletén tűz keletkezett.

Az épületet sikeresen kiürítették, személyi sérülés nem történt - adta hírül a társaság.

A helyszínre kiérkezett tűzoltók sikerrel eloltották a tüzet. Az üzem környezete nem volt veszélyben. A GE mindenben együttműködik a hatóságokkal a tűz okainak kivizsgálásában - olvasható a GE közleményében.

Bangó Szilárd, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője késő délután arról számolt be az MTI-nek, hogy még tartanak az oltási munkálatok. Több mint ötven tűzoltó dolgozik a helyszínen, a munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. A helyszínre érkezett egy katasztrófavédelmi mobil labor is.

A 11 ezer négyzetméter alapterületű, háromszintes épületben kétezer négyzetméteren pusztítottak lángok. Az égő csomagolóanyag miatt a raktárépületben hatalmas füst keletkezett. A tűzzel érintett szintről egy targonca gázpalackját is biztonságban kivitték - mondta Bangó.

A tűz keletkezésekor az épületben mintegy száz ember tartózkodott, mindannyian elhagyták a raktárat. Az oltáshoz Zalakarosról, Pacsáról, Marcaliból, Keszthelyről, Zalaegerszegről, továbbá Lentiből, Nagyatádról és Kaposvárról is érkeztek tűzoltók.

Az oltási munkák még több órán át eltarthatnak. A tűz okát hatósági eljárás keretében vizsgálják.

Címlapkép: MTI Fotó: Varga György

HOZZÁSZÓLÁSOK