Egy menő orvos ma már havi 4-8 milliót megkeres

A legmenőbb orvosok itthon is megkeresnek 4-8 millió forintot. Egy jó szakorvos, gyakorlattal egymillió nettót hazavisz. Nálunk is hazavittek ennyit. És hozzáteszem, hogy legálisan, leadózva, nem a zsebbe dugdosva a pénzt- mondta a Növekedés.hu-nak adott interjúban Lantos Csaba milliárdos-vállalkozó, aki egy éve adta el a Róbert Károly Magánkórházát.
Domokos László, 2019. április 3. szerda, 13:58
Fotó: Pixabay - Képünk illusztráció.

Nem akartam Lantos kórházat, saját brandet építeni. Befektetés volt, ennyi - tette hozzá Lantos Csaba az interjúban.

Ráadásul azóta még tovább emelkedtek a bérek az egészségügyben. Egy orvosnak mindig ott az opció, hogy külföldre megy. Igaz, csendesedett ez a fajta kiáramlás. Egyre többször fordul elő a nagy magánszolgáltatóknál, hogy az orvosuk teljesen kijön az állami ellátásból és csak a magánszférában dolgozik tovább. Régebben az volt a jellemző, hogy dolgozott az állami szférában és mellette maszekolt. Ma a nagyobb magánszolgáltatóknál egyre többen csak ott dolgoznak, sőt sokan a magánrendelésüket is feladják. Erőteljesen tisztul a piac, ez a legális bérek fokozott emelkedésével járt együtt, állami szférában is - fogalmazott az egészségügyi befektető a Növekedés.hu-nak.

A legjobb állami kórházak vezetői rákényszerülnek arra, hogy mindenféle eszközt használva, de megadják legjobb orvosaiknak ezeket a fizetéseket, mert különben tömegesen elmennek. Melyik kórházigazgató akar így a címlapra kerülni? Ennél akkor már jobb, ha a munkaügyi felügyelőség megbünteti a kórházat, mert nem teljesen tartja be a szabályokat - tette hozzá Lantos.

Véleménye szerint még mindig vannak orvosbárók (akik a hálapénz-hierarchia tetején állnak - a szerk) - mintegy négyszáz ember - a magyar egészségügyben, de nem eltüntetni kell őket, hanem kiegyezni velük.

Arra a felvetésre, hogy a jelenlegi kormány nem akarja összekeverni a magán és az állami ellátást, Lantos annyit mondott:

De közben össze van keverve.

Véleménye szerint hazugság az, hogy mindenkinek minden és egyformán ingyenesen jár. Persze ehhez tudni kellene, hogy mi az, ami tényleg mindenkinek jár, például ilyen a sürgősségi ellátás. A mentő nem válogathat.

Ha most valaki egy magánkórház előtt rosszul lesz, azt nem kötelességük ellátni ingyenesen. Nyilván emberiességi szempontból ellátnák, de azért a magánkórház senkitől nem kap pénzt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

krix6, 2019.04.03 15:28

"Véleménye szerint hazugság az, hogy mindenkinek minden és egyformán ingyenesen jár."

Meg nem tudják ezt a szegény migráncsimádók!
:D
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Mekelekke, 2019.04.03 15:25

Igen nagy bunkóság az állam részéről, hogy ha én magánkórházban kezeltetem magam egy olyan problémával, amivel kötelessége lenne kezelni az állami kórház is, akkor az állam nem "száll be" a költségeimbe azzal az összeggel, amennyi terhet levettem a válláról.
Persze az állam részéről is érthető a dolog, mert az állami kórház mondjuk ötven ezer forintot számláz egy tíz másodperces lázmérésért és ha ezt a pénzt egy magánklinika kapná meg, akkor nem futná minden évben eggyel nagyobb jacthra a kórházigazgató és politikus uraknak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html