Minden azért Mészáros Lőrincnek sem jöhet be

Fokozatosan egyre inkább szűkül a Mészáros Lőrinchez köthető vidéki lapok vásárlóinak köre - derül ki a Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség adataiból, melyet az mfor.hu szemlézett.
Dzindzisz Sztefan, 2018. november 14. szerda, 07:46
Fotó: Pixabay

A lapok értékesített példányszáma három hónap alatt átlagosan 2,5 százalékkal zsugorodott, éves bázison pedig átlagban több mint 13 százalékos a vásárlók lemorzsolódásának aránya - írja az mfor.hu.

Mindez azt is jelenti, hogy amióta Mészáros Lőrinc felvásárolta a vidéki lapokat, azóta az olvasók majdnem 22 százaléka pártolt el tőlük. Mindez számokban: 249 ezerről 195 ezerre esett az eladások száma. Szomorkodnia azért nagyon nem kell, hiszen balatoni cége szép nyereségről számolt be.

Érdekesség még a lappiacon, hogy megtorpant a Népszava, amely az elmúlt időszakban sokat tudott profitálni abból, hogy a kormányközeli tulajdonosok bezáratták a Népszabadságot és a Magyar Nemzetet. Bár éves bázison továbbra is pluszban van a lap, az idei harmadik negyedévben már egy százalékos visszaesést mértek.

Ugyanakkor a napilapok közül a legnagyobb zuhanást a Blikk könyvelte el. A második negyedévhez képest 11,1 százalékkal csökkent az eladott példányszám (81 178 darabra), amivel éves bázison 18,9 százalékos lett az elmaradás. Egy év alatt a vásárlói ötödét veszítette el a lap.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2018.11.14 13:04

Ezeket a szennylapokat akkor is kiadnák, ha csak egy darabot nyomnának belőle. Attól még a lenyúlás a lényeg, a fidesz qrmány súlyos milliárdokért tesz a lapba hirdetést.
Még örülnek is, hogy kevés az előfizető. Kevesebbet kell nyomni, nem annyi kézbesítő, iroda személyzettel,
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Darabont1453, 2018.11.14 12:10

Ez csak azt támasztja alá, hogy az agyhalott/agymosott fideszes szekta létszáma már nem bővíthető. Hiába vásárolna fel mindent a médiapiacon Orsós vajda és tolvaj csapata, a fogyasztók létszáma állandó. Nincs kereslet az egyre több - egyébként teljesen értéktelen, csak propaganda célokat szolgáló - narancsmédiára.
Ráadásul a fidesz hívők többségének az olvasásra sincs különösebben igénye, feltehetően a közmunkás népréteg nagy része olvasni sem tud, az újságból a papír érdekli, mint gyújtós és seggtörlő anyag.. Maradnak nekik a brazil sorozatok ás a villalakók érdekes kalandjai, az olyan fontos kérdésekkel, hogy " ki fog először dugni a villalakók közül ? "

De nem kell aggódni a narancsszekta hívő tagozatának. A Nemzet Lőrince nem fog csődbe menni, és Vajna Timike is tudja majd magánrepülővel Amerikába vinni a macskáját kezelésre....XXXDDD
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

kanri, 2018.11.14 10:22

Gyújtósnak jó lesz. Olyan mocskos írások, mint a kémény füstje.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html