Látványos lépésre készül a MÁV - sok utas örülni fog

Végre változik a húszéves gyakorlat, és nemsokára a nemzetközi vonatokra is vehetünk majd jegyet online - számolt be a Pesti Hírlap.
Domokos László, 2020. február 19. szerda, 15:27
Fotó: Napi.hu - Katona Vanda - Képünk illusztráció.

A MÁV jelenlegi belföldi helybiztosítási rendszere két évtizede üzemel, és már többször fejlesztették, egyre kevésbé felel meg az utazási igényeknek. A vasúttársaság a napilapnak elárulta: először az ablak melletti helyeket adják el a vonaton, és ha ezek elfogytak, akkor jön a többi. Ebből következhet, hogy a kocsik zsúfoltsága valamelyest egyenetlen, illetve ha már elfogytak az ablakos helyek, akkor nem lehet kapni egymás mellé két jegyet.

Külföldi utazás esetén még mindig el kell menni valamelyik nagy pályaudvarra, és be kell állni a sorba. Ennek oka, hogy a MÁV-Start Zrt.-nek nincsen nemzetközi foglalásokat kezelő szoftvere, ezért a német vasút helybiztosítási rendszerében kezelik a foglalásokat, a használatért pedig szolgáltatási díjat fizetnek. A magyar vasúttársaság teljesen új helybiztosítási rendszer kifejlesztésén dolgozik, amit várhatóan egy éven belül használatba is vehet az utazóközönség - tudta meg a Pesti Hírlap.

Ha az utóbbi összejön, akkor a Budapest-Bécs viszonylaton elérhetővé válik az online jegyvásárlás, várhatóan már 2020 második negyedévében.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

eddiboy, 2020.02.20 15:39

Érdekes, én eddig is tudtam online nemzetközi jegyet venni. Annyi különbség volt a belföldi jegyhez képest, hogy kinyomtatva vagy mobilon nem fogadták el, ki kellet egy automatánál myomatni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html