Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A MÁV jelenlegi belföldi helybiztosítási rendszere két évtizede üzemel, és már többször fejlesztették, egyre kevésbé felel meg az utazási igényeknek. A vasúttársaság a napilapnak elárulta: először az ablak melletti helyeket adják el a vonaton, és ha ezek elfogytak, akkor jön a többi. Ebből következhet, hogy a kocsik zsúfoltsága valamelyest egyenetlen, illetve ha már elfogytak az ablakos helyek, akkor nem lehet kapni egymás mellé két jegyet.

Külföldi utazás esetén még mindig el kell menni valamelyik nagy pályaudvarra, és be kell állni a sorba. Ennek oka, hogy a MÁV-Start Zrt.-nek nincsen nemzetközi foglalásokat kezelő szoftvere, ezért a német vasút helybiztosítási rendszerében kezelik a foglalásokat, a használatért pedig szolgáltatási díjat fizetnek. A magyar vasúttársaság teljesen új helybiztosítási rendszer kifejlesztésén dolgozik, amit várhatóan egy éven belül használatba is vehet az utazóközönség - tudta meg a Pesti Hírlap.

Ha az utóbbi összejön, akkor a Budapest-Bécs viszonylaton elérhetővé válik az online jegyvásárlás, várhatóan már 2020 második negyedévében.