Lázár kormányzati korrupcióról beszélt

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az, hogy a jövő évi költségvetési hiány alacsony, bizonyítja, hogy nem korrupt a kormány, hiszen, akkor nem lenne pénz. Ismertette, hogy jövőre több forrás lesz oktatásra, fejlesztésre, közbiztonságra.
Szabó Dániel, 2017. május 11. csütörtök, 15:10
Fotó: Napi.hu

Mintegy 2,4 százalékos költségvetési hiánnyal számol a kormány 2018-ra, emellett pedig 127 ezer forintról 138 ezerre emelnék a minimálbért - ismertette Lázár János tárcavezető a csütörtöki kormányinfón.

Külön kitért a védőnők és a mentősök béremelésére. Mint mondta, előbbiek számára jövőre létrehoznák az egységes Nemzeti Védőnői Szolgálatot. Már idén novembertől 5000 ember fizetését növelik 33.000 forinttal.

Az Országos Mentőszolgálat kapcsán azt mondta, jövőre az idei 22,5 milliárdról, 39,7 milliárd forintra emelik a szervezet költségvetését. Jövőre folytatnák az életpálya modellt, amely a tervek szerint 10 százalékos béremelkedést jelent.

A családi adókedvezmény rendszerét is megváltoztatnák: 2018-ban a kétgyermekes családoknál gyermekenként 18 ezer forintra emelik a kedvezményt. A további adókedvezményekkel korábban részletesen foglalkoztunk.

Gazdaságfejlesztésre a kormány 20 százalékkal több forrást szán, mint az idei költségvetésben.

HOZZÁSZÓLÁSOK