Lázár üzent a tescósoknak

Lázár János levélben biztosította a Tescónál sztrájkkészültséget hirdető szakszervezetet: a kormány támogatja a dolgozók törekvéseit, és szükségesnek tartja a bérek, illetve a létszám megfelelő rendezését - idézi a Magyar Idők cikkét az MTI. A laphoz eljutott levél szerint ősszel újra a parlament elé kerülhetnek olyan javaslatok, amelyek a kormány 2010-ben megkezdett kereskedelempolitikáját folytatják.
Szepesi Anita, 2017. szeptember 5. kedd, 07:04
Fotó: Napi.hu

"A kormány továbbra is elkötelezett a 2010-ben megfogalmazott kereskedelempolitikai akcióterv végrehajtása mellett. Eltökélt szándékunk egy olyan, egészségesebb szerkezetű intézkedéscsomagot javasolni az Országgyűlésnek, amely a munkavállalók védelmére és a fogyasztók érdekeire fókuszáló hazai kereskedelmi szektor létrehozása felé hat" - közölte Lázár János kancelláriaminiszter a Tesco áruházláncnál kialakult kollektív bérvitában sztrájkkészültséget hirdető Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetével (KDFSZ).

A Magyar Időkhöz eljutott miniszteri levél szerint az Orbán-kormány fontosnak tartja a bérfelzárkóztatás ügyének rendezését a kereskedelmi szektorban, és teljes mértékben egyetért a szakszervezetek azon felvetésével, hogy a létszámhiány problémájára mielőbb megoldást kell találni.

Lázár János szerint a kiskereskedelemben kialakult munkaerőhiány miatti anomáliák megoldására két lehetséges út van: egyrészt fontos a dolgozók bérének rendezése, másrészt a megfelelő számú munkaerő biztosítása érdekében szükséges a szektorban foglalkoztatottak színvonalas szakmai képzése, illetve átképzése. Ennek megvalósításához és a további lépésekhez javaslatokat vár a kormány - derül ki a KDFSZ-nek küldött levélből.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

gyurta, 2017.09.05 16:17

@tarosPifta:
Viccelsz ugye, beálltál a fax fideszesek sorába?
Annyi embert állítanak be amennyit akarnak, a cég belső ugye. Ne menj oda.
Csukják be a Tescót örökre, az ott dolgozók meg álljanak be egy gyári szalag mellé vagy menjenek koldulni, ha az jobban tetszik nekik.
Hol adtak 20% béremelést ebben az országban az idén, a Tescón kívül?
A 8 órát végig kell dolgozni.
Egyetlen tescós vezetőt nem láttam még ostorral a kezében, de lustán mozgó, trécselő alkalmazottakat igen a pultok között. Éppen most szombaton, alig fértem e polchoz mert kb 40 percig(!) két szarházi sztrájkolni akaró ott beszélte meg a dolgait.
Egyébként Lázár volt az aki szemben a törvénnyel azt merészelte mondani a dolgozóinak, hogy nála a munkaidőnek csak a kezdete biztos a vége nem.
Hatalmasat behúztam volna ennek a büdös görénynek!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tarosPifta, 2017.09.05 09:44

A létszámgondot könnyű lenne megoldani, csak akarni kell. Ha maguktól nem vesznek fel megfelelő mennyiségű eladót, törvénnyel kell kötelezni rá.
Szakemberek számolják ki, hogy egy adott négyzetméterű üzletbe (1000 nm felett), minimum mennyi eladó szükséges a normális kiszolgálás érdekében, és azt törvénybe kell foglalni.
Annyi mindent szabályoztak már itt törvényben, akkor azt is lehet.
Az elfogadhatatlan, hogy nincs kitöltve az áru, ha meg kérdés van a termékkel kapcsolatosan, akkor információ nélkül maradjon a vásárló.
Mivel az árak és a pocsék kiszolgálás miatt szinte teljesen leszoktunk a magyar boltokról, ezért szlovák példát tudok felhozni. A Kauflandban elég sok eladó van, akik töltik a polcokat és udvariasak. Ja, és értik amiről kérdezzük őket.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html