Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Hatszáz embert foglalkoztató, folyadékkristályos kijelzőket gyártó üzem felépítését tervezik a szentgotthárdi ipari parkban, az új üzem 2011-ben már termelni fog - idézei az MTI-Eco Krajczár Jenőt, a dél-koreai NextDisplay céget képviselő KETRAX Hungary Kft. ügyvezető igazgatóját.

A 30 milliárd forint értékű beruházás Zalában és Vasban valósulna meg, de ehhez a kormányzat segítségére is feltétlenül szükség van, a tárgyalások már megkezdődtek a gazdasági tárcával.

A NextDisplay-jel múlt szerdán kötötték meg a végleges szerződést, így ez az elkötelezettség a koreai részéről már visszavonhatatlan. A többi helyszínről a távol-keleti vállalat a következő hónapokban dönt.

A beruházás előkészítése novemberben elindul és terveik szerint 2011-ben már termelni fog a háromezer négyzetméter alapterületű szentgotthárdi üzem, amelynek létesítéséhez 2,5 hektáros területre van szükségük. Az üzem tervezett kapacitása havi 1,2 millió LCD-kijelző lenne.

Viniczay Tibor, Szentgotthárd polgármestere a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: Szentgotthárd és az egész kistérség számára döntő fontosságú, hogy megvalósuljon a 600 munkahelyet jelentő beruházás, ezért mindenképp számítanak a kormányzat segítségére és pénz kivételével minden támogatást készek megadni.