Leáll a kecskeméti Mercedes-gyár

A kecskeméti Mercedes-gyárat is elérte az autóiparon végigsöprő alkatrészhiány, így január 10-től tíz napra - a most befejezett karbantartási munkák után - az üzemet kénytelen leállítani a cég.
Szabó Zsuzsanna, 2021. január 18. hétfő, 10:50
Fotó: Napi.hu

Azután, hogy a kecskeméti Mercedes-gyárban december közepétől január 17-ig menetrendszerű termelési szüntet tartotta, hogy a szokásos téli karbantartási és átépítési munkákat elvégezzék, most újabb leállás jön - írja a Totalcar.hu.

Bár a termelés 17-én vasárnap az éjjeli műszakkal elindult, beszállítói nehézségek miatt szerdán újabb szünet jön: egy Japánban gyártott alkatrész hiánya a gond.

A gyár azzal indokolta a leállást a Totalcar.hu szerint, hogy "egyes félvezető komponensek terén jelenleg világszerte beszállítói nehézségek tapasztalhatók az alkatrészellátásban." Azaz miután az elmúlt hetekben a globális autógyártásban általánossá lett az alkatrészhiány, Kecskeméten is emiatt jön a kényszerszünet.

Az autós portál megjegyzi, hogy a globális chiphiány már a németországi üzemeket is elérte, az Audi is emiatt lesz kénytelen 10 ezer alkalmazottat rövidített munkaidőben foglalkoztatni hétfőtől Ingolstadtban és Neckarsulmban.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Susala, 2021.01.18 17:45

Leköszönt Merkel, vége az autómutyiknak (is) vityuska a kurva anyád...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html