Leállhat a metróépítés

Áprilistól leállhatnak a 4-es metró építési munkái, lejár ugyanis a kivitelezők számláit igazoló és jóváhagyó Eurometró szerződése az építés első szakaszára.
NAPI, 2010. március 5. péntek, 08:11
Fotó:

Lebonyolító, úgynevezett Fidic-mérnökszervezet nélkül maradhat a 4-es metró építése áprilistól, miután a teendőket ellátó Eurometro Kft. 2012-ig szóló szerződésének első szakaszra vonatkozó pénzügyi kerete a projekt elhúzódása és a vele járó többletmunkák következtében március végén kimerül - közölte a DBR Metró Projekt Igazgatóság.

A szerződésmódosításra a DBR hirdetmény nélküli, azaz nem nyilvános közbeszerzést akart lebonyolítani, de ezt a Közbeszerzési Döntőbizottság februárban elutasította és új, nyílt közbeszerzés lefolytatását írta elő.

Ezt azonban áprilisig már nincs idő lebonyolítani. Fidic-mérnök hiányában a munkákat valamennyi helyszínen le kellene állítani.

A DBR a BKV vezetésével, a fővárosi önkormányzattal és az illetékes kormányzati szervekkel vizsgálja a jogi és szerződéses lehetőségeket, erről még márciusban dönteni kell.

HOZZÁSZÓLÁSOK