Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A francia gyógyszergyártó óriás két itteni érdekeltségének - a Sanofi-Aventis Zrt. és a Chinoin Zrt. - egyesüléséről még korábban határozott, ám egy tegnap esti köremail szerint az érintett társaságok az egyesülési folyamatok leállítása mellett döntöttek, így a két jogi személyiség egyesülése nem valósul meg.

Az összeolvadási projekt leállításának oka az, hogy az egyesülési folyamat során megállapították: "egyes Magyarországon kívüli partnereink számára jelentős kockázatot jelenthet a tervezett egyesülés".

A Pierre Faury vezérigazgató és Massimo Festa pénzügyi és adminisztrációs igazgató által aláírt levél indoklása így folytatódik: "annak érdekében, hogy elkerüljük a partnereinket érintő esetleges negatív hatásokat, a két cég egyesülésének tervét elvetettük."

A Sanofi a világ egyik legjelentősebb gyógyszeripari cége 100 országban 110 ezer alkalmazottal. A magyar cégek négy telephelyen (2 budapesti, 1-1 veresegyházi és csanyik völgyi) működnek. A magyarországi Sanofi érdekeltségek együttesen az ország 20 legnagyobb exportőrei és cégei között foglalnak helyet. A Sanofi-Aventis Zrt. és a Chinoin Zrt. jövendő egyesüléséről információ eddig sem a cég honlapján, sem a hírekben nem jelent meg. A cég sajtóosztályát továbrra is keressük további információkért.

Profit warning

Profit figyelmeztetést adott ki a Sanofi. A Reuters jelentése szerint a világ negyedik legnagyobb gyógyszergyártó cége a kínai eladások hanyatlása, a brazíliai generikus gyógyszerforgalom csökkenése és a cég torontói oltóanyag gyártó üzemében jelentkező problémák miatt kényszerült erre. A Sanofi - amely árbevételének harmadát a fejlődő országokban realizálja - egyébként már idén augusztusban is a profit előrejelzés módosítását jelentette be.