Leállt a budapesti reptér: teljes a káosz

Nem indulnak el a hajnali járatok a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről a 2-es terminál informatikai rendszerében történt meghibásodás miatt, ezért késésekre lehet számítani - közölte a Budapest Airport kedd hajnalban.
MTI, Napi.hu, 2015. november 10. kedd, 08:00
Fotó: Reuters

Kurucz László, a Budapest Airport helyettes szóvivője elmondta, hogy a hiba elhárításán folyamatosan dolgoznak, egyelőre nem tudják megmondani, mikor szállhatnak fel a gépek, ezért az utasok türelmét kérik. Az érkező járatokat fennakadás nélkül fogadják. Hozzátette: a Budapest Airport Facebook- és Twitter oldalán a legfrissebb információkról folyamatosan tájékoztatják az utasokat. (A helyszínen tartózkodók szerint három órányi várakozás után negyed nyolckor tájékoztatták először hangosbeszélőn az utasokat a rendszerhibáról, de további információt nem kaptak. Az azt megelőző három órában csak egy biztonsági embertől lehetett érdeklődni, aki a kérdésekre válaszolva annyit tudott mondani, hogy ők se tudnak semmit - írja a 444.hu.)

A Budapest Airport honlapján közzétett információk szerint a késés egyelőre kilenc járatot érint, az eredeti indulási időpont szerint 6 óra és 7.15 között induló járatok közül. Az érintett járatok között van két londoni, valamint egy-egy amszterdami, párizsi, milánói, Tel Aviv-i, eindhoveni, brüsszeli és moszkvai.

A 444.hu-nak a helyszínről küldött információk szerint az informatikai rendszer hibája miatt az utasok átvilágítása sem megy és átfoglalni sem lehet a jegyeket.

Délelőtt fél 9 körül a Budapest Airport közölte, hogy elhárították a hibát és kezd a rendszer újra felállni.

HOZZÁSZÓLÁSOK