Elmondta: reményeik szerint az új típusú szolgáltatással az utalványpiac jelentős szereplőjévé válik a Posta Paletta Zrt., és némileg ellentételezni lehet a hagyományos postai tevékenység - a levél- és csomagforgalom - mérséklődéséből adódó forgalom- és bevételkiesést.

Krátky Attila, a Posta Paletta Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a posta logisztikai adottságaira, hálózatára építve kedvező feltételeket tudnak ajánlani a munkaadóknak és az utalványt elfogadó helyeknek, így reményeik szerint az első teljes üzleti év, 2012 végére a piac meghatározó szereplői közé tartoznak majd.

Számításaik szerint 2011 végén lehet majd először Posta Paletta étkezési utalvánnyal fizetni - mondta a vezérigazgató.

A Magyar Posta 100 millió forint alaptőkével és 150 millió forint tőketartalékkal hozta létre Posta Paletta leányvállalatát áprilisban.

Rajnai Attila elmondta, hogy a Magyar Posta bevételeinek 70 százaléka a versenypiacról származik. A társaság arra törekszik, hogy a foglalkoztatás megőrzése érdekében újabb lehetőségeket találjanak a cég bevételének növelésére, ennek egyik lehetősége a kedvezményes adózású utalványok forgalmazása.

Krátky Attila hangsúlyozta, hogy a Magyar Postánál adottak az utalvány kibocsátás, forgalmazás feltételei, így különösebb beruházást nem kellett végrehajtani, és beszállítóként építenek a tulajdonosuk tevékenységére.

A Posta Paletta Zrt. vezérigazgatója elmondta: a következő hónapokban az elfogadó helyekkel, illetve az utalványt vásárló vállalatokkal tárgyalnak. Számításaik szerint a jelenleg 200-300 milliárd forintos forgalmú utalvány kibocsátási piacon a következő években 10-15 százalékos részesedést érnek el a jelenleg meghatározó szerepet játszó három külföldi érdekeltségű cég mellett.