BUX
38537

Leányvállalatot alapított Olaszországban a Graphisoft

A Graphisoft saját leányvállalatba szervezi teljes itáliai értékesítési tevékenységét, ennek érdekében megvásárolta korábbi értékesítő partnere disztribútori üzletágát - tájékoztatott a társaság pénteken.

MTI, 2015. március 13. péntek, 16:37

A közlemény szerint a Graphisoft január 15-ével megvásárolta az olaszországi Cigraph Group disztribútori üzletágát, és ezzel megalapította 100 százalékos tulajdonú olaszországi leányvállalatát. A két cég megállapodásának megfelelően a Graphisoft átvette a korábbi munkatársak többségét, és ezentúl közvetlenül szolgálja ki olaszországi ügyfeleit.

A társaság ezzel felgyorsítja üzleti növekedését Európa egyik legfontosabb építészeti piacán, az új leányvállalaton keresztül rugalmasabban, gyorsabban tudnak reagálni a piaci változásokra és az ügyfelek igényeire - hangsúlyozták. A Graphisoft az MTI megkeresésére azt közölte, hogy a vételár nem publikus.

A közlemény szerint az olaszországi építőipar komoly fellendülés elé néz. Az olaszországi építészirodák részéről egyre nagyobb igény mutatkozik az épületinformációs modellezés (BIM) komplex megoldásai és az ezzel kapcsolatos szolgáltatások iránt.

A magyar alapítású Graphisoft az épületinformációs modellezés (BIM) első kifejlesztője és az iparág egyik vezető vállalata. A társaságnak az Egyesült Államokban, Mexikóban, Németországban, Nagy-Britanniában, Japánban, Hongkongban és Olaszországban van leányvállalata, értékesítési hálózata a világ 80 országára kiterjed.

A Graphisoft 2007 óta a német Nemetschek-csoport tagja. A világ több mint 100 országában jelen lévő vállalat bevételeinek 98 százalékát magyar szellemi termékek exportjával éri el - olvasható a tájékoztatásban.