BUX
40021

Lecsapott a hatóság az Aldira - íme, az okok

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) tisztességtelen forgalmazói magatartás miatt közel 47 millió forint termékpálya-felügyeleti bírság megfizetésére kötelezte az Aldi Magyarország Kereskedelmi Bt-t. – adott tájékoztatást az eljárásról Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár.

Napi.hu, 2015. február 24. kedd, 10:07

A még tavaly indított és több hónapon át tartó hatósági eljárásban a szakemberek a beszállítói áruszámlák közel húsz százalékát tételesen ellenőrizték. A vizsgált számlák 70 százaléka azt bizonyította, hogy az Aldi a beszállítóinak csak az áruátvételt követő 30 napon túl fizette meg a termékek ellenértékét. Ez ellentétes a tisztességtelen forgalmazói magatartás tilalmáról szóló törvény előírásaival, amely arra kötelezi a kereskedőt, hogy az áru átvételét követő 30 napon belül fizessen a beszállítónak - írja közleményében a NÉBIH.

Emellett a német székhelyű diszkontáruház-lánc úgy fizettetett fix jutalékot a beszállítóival, hogy nem vállalt előre konkrét eladási forgalmat, és nem vállalt kötelezettséget arra sem, hogy a beszállítók termékeinek forgalmát növelni fogja.