Lefejezik a BKV-t

Visszahívják a BKV igazgatóságának és felügyelőbizottságának tagjait.
NAPI, 2009. szeptember 2. szerda, 19:22

Az új igazgatóságot a kormány delegáltja vezetné a jövőben - jelentette be Demszky Gábor a több mint kétórás szerda délutáni koalíciós egyeztetést követő tájékoztatón. A főpolgármester közölte, a találkozón az SZDSZ nem zárkózott el attól, hogy a felügyelőbizottság elnöki posztját átadják a Fidesznek. A főpolgármester az MTI-nek elmondta, hogy a megbeszélésen az SZDSZ jelezte, elképzelhetőnek tartják azt is, hogy egy újabb főpolgármester-helyettest válasszanak a közlekedési területre. Steiner Pál szerint jelenleg ez a feladat visszakerült a főpolgármesterhez. Megjegyezte, nem kizárt, hogy a szocialisták újból a jelenlegi tagokat jelölik az igazgatóságba és a felügyelőbizottságba.

Demszky Gábor, valamint egy külön megtartott másik tájékoztatón Steiner Pál MSZP-frakcióvezető és John Emese SZDSZ-frakcióvezető is megerősítette: abban még vita van köztük, hogy a BKV felügyeletét, amelyről Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes lemondott, miként lássák el.

A főpolgármester az MTI-nek elmondta, hogy a megbeszélésen az SZDSZ jelezte, elképzelhetőnek tartják azt is, hogy egy újabb főpolgármester-helyettest válasszanak a közlekedési területre. Steiner Pál szerint jelenleg ez a feladat visszakerült a főpolgármesterhez. Megjegyezte, nem kizárt, hogy a szocialisták újból a jelenlegi tagokat jelölik az igazgatóságba és a felügyelőbizottságba.

Demszky és a frakcióvezetők is célravezető megoldásként szóltak arról, hogy az önkormányzat városüzemeltetési bizottságán belül létrehoznának egy BKV-közlekedési albizottságot. Demszky szerint Hagyó Miklós lemondása helyes és bölcs döntés volt, s ezzel lehetővé válik, hogy új felelőse legyen e területnek.

HOZZÁSZÓLÁSOK