A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium felügyelete alá tartozó KEF (korábbi nevén Központi Szolgáltatási Főigazgatóság) eredménytelenné nyilvánította a mobil távközlési szolgáltatások beszerzésére kiírt közbeszerzési eljárását, arra hivatkozva, hogy több ajánlattevővel tervezett keretmegállapodást kötni, de az eljárásra nem érkezett három ajánlat, csak kettő, a Vodafone Magyarország Zrt.-é és a Magyar Telekom Nyrt.-é.

A kiírás szerint június közepétől másfél évre nettó 1,8-2,25 milliárd forint keretösszegben írtak volna alá szerződést a három nyertes ajánlattevővel. A főigazgatóság honlapjáról azonban az is kiderül, hogy a költségvetési szervezetek nem maradnak szolgáltató nélkül. Meghosszabbították ugyanis a korábban, 2008 májusában kötött, nettó hatmilliárd forintos keretmegállapodás hatályát 2012. május 4-ig a három mobilszolgáltatóval, a Vondafonnal, az Magyar Telekommal és a Telenorral.

A KEF a közelmúltban hirdetett eredményt a kártyafüggetlen mobiltelefonok szállítására kiírt, nettó 175 millió forint keretösszegű közbeszerzésén is.