Lefújták az óriás médiafúziót Magyarországon

A Ringier AG és az Axel Springer AG visszavonta a két cég magyarországi tevékenységének fúziójára vonatkozó versenyhivatali kérelmét, így tehát egyelőre nem jön létre a Blikket és a Nemzeti Sportot is megjelentető Ringier és a több vidéki napilapot jegyző Axel Springer közös vállalkozása Magyarországon - jelentette be a Ringier.
Diószegi József, 2011. május 6. péntek, 14:29
Fotó: Napi.hu

Egyelőre nem fuzionál a Blikket is kiadó vállalkozás a több vidéki napilapot megjelentető másik kiadóval, de erre vonatkozó szándék nem került le a napirendről.

Az eljárás egyébként érintette volna többek között az ugyancsak részben Ringier érdekeltségű Népszabadságot is.

A kérelem visszavonása eljárással összefüggő okokra vezethető vissza. A Magyarországon újonnan felállított Médiatanács nemrég negatívan, a Gazdasági Versenyhivatal számára kötelező erejűen foglalt állást a két cég fúzióját illetően.

A magyarországi leányvállalatok fúziója továbbra is a tervek között szerepel. A két kiadóvállalat a lehetséges opciók alapos mérlegelése után hozza meg döntését, hogy kérelmezik-e egy módosított fúziós terv engedélyezését, és ha igen, milyen formában.

A 2010. júniusa óta Lengyelországban, Szlovákiában, Csehországban és Szerbiában működő Ringier Axel Springer Media AG-ra nincs operatív hatása a magyarországi fúziós kérelem visszavonásának.

HOZZÁSZÓLÁSOK