Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A mirTWR program megvalósítására elnyert mintegy 3 milliárd forint által a következő években biztosítható a repülőtéri légiforgalmi irányításhoz szükséges technológiai infrastruktúra továbbfejlesztése - közölte a HungaroControl.

A vállalat világszínvonalú távoli toronyirányítás (Remote Tower) megoldását továbbgondolva hamarosan szimulációs környezetben tesztelheti Budapest, a Debrecen Airport és a pápai katonai repülőtér forgalmának egyetlen távoli helyszínről történő irányítását. A fejlesztés iránt a nemzetközi szakma is érdeklődik: a szingapúri Changi Repülőtér a budapestihez hasonló távoli toronyirányító központ prototípusát teszteli, a beruházásban a HungaroControl is részt vesz - derül ki a cég közleményéből.

Ugyancsak jelentős forrásban részesült a cég szakembereinek közreműködésével megalkotott Matias irányítói rendszer szoftverfejlesztése.

További két projektben pedig nemzetközi konzorciumok tagjaként vehetnek részt.

A 3,5 milliárd forint értékű támogatásból olyan fejlesztések valósulnak meg, amelyek tovább erősítik a repülésbiztonságot és segítik a légiforgalmi irányítás hatékonyságát - hangsúlyozza a HungaroControl.