Három új helikoptert kaptak a mentők

Korszerű mentőhelikopterek állnak szolgálatba hétfőn Szentesen, Debrecenben és Budaörsön - közölte a rendőrség a honlapján az MTI híre szerint.
Domokos Erika, 2019. március 31. vasárnap, 15:54
Fotó: Rendőrség

A Készenléti Rendőrség három mentőhelikoptert adott át üzemeltetésre az Országos Mentőszolgálat tulajdonában lévő Magyar Légimentő Nonprofit Kft.-nek.

A helikopterek közül kettő vasárnap Budaörsről szállt fel, hogy elfoglalja állomáshelyét a szentesi, illetve a debreceni légimentő bázison, a harmadik a budaörsi bázison állomásozik - olvasható a police.hu-n.

A magyar tulajdonú helikoptereket modern mentéstechnikai eszközökkel, lélegeztető, újraélesztő, valamint ultrahang készülékekkel, a korábbiakhoz képest fejlettebb radar- és navigációs berendezésekkel, robotpilótával szerelték fel, alkalmasak éjszakai és kötéltechnikai légi mentésre is.

További hat mentőhelikoptert 2019 decemberéig ad át a Készenléti Rendőrség a légimentőknek - olvasható a közleményben.

Némileg formabontó konstrukcióval a rendőrség a honvédségtől vett kilenc helikoptert a mentőknek 14 milliárd forintért. Az Airbus EC135 P2+ típusú mentőhelikopterek vételéről és karbantartásáról szóló szerződéseket 2018. április 27-én írták alá.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

lutria, 2019.03.31 21:40

Hogyan alkalmasak kötéltechnikai mentésre ha jól látható hogy nincs rajtuk csörlő?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html