Továbbra is keresik a rendőrök azt a merénylőt, aki 2014. január 13-án bombát robbantott a CIB Bank Lehel utcai fiókjánál. Az ORFK kommunikációs szolgálatának tájékoztatása szerint változatlanul ismeretlen tettes ellen folyik a nyomozás - írta a napilap.

Az új büntetőeljárásról szóló törvény értelmében a nyomozás felderítő szakban van és nincs határideje, ám amint megnevezik a gyanúsítottat, fokozott ügyészi felügyelet mellett vizsgálati szakba lép az eljárás, és két év a nyomozati határidő, amely indokolt esetben egyszer hat hónappal meghosszabbítható. Azaz jelenleg nem sürgeti a rendőröket határidő - igaz, már több mint négy év telt el a robbantás óta.

Az ominózus éjszaka egy 180-185 centiméter magas, motorosdzsekit, kezeslábast viselő, plexi bukósisakos, nőies mozgású ember érkezett krosszmotoron a CIB Bank XIII. kerület Lehel utcai fiók­jához. Leparkolt, a bank ajtajához lerakott egy csomagot, majd elhajtott a belváros felé. A tettes a TNT-alapú robbanóanyagot gyújtózsinórral hozta működésbe. A detonáció beszakította a bankfiók ajtaját, szétszakította az atm-et, az iroda belsejét pedig romba döntötte.

Ugyanez a motoros korábban, 2014. január 7-én a Váci úti Raiffeisen Bank fiókjának utcai portálját is betörte. Az emiatt indult nyomozással összevonták a másik bankrobbantás ügyét. A Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozói korábban elszámoltatták már például a pénzintézetekben fenyegetőző, kiabáló ügyfeleket is, több ezer állampolgári bejelentést ellenőriztek. Tucatnyi lehetséges indítékot vizsgáltak, köztük a bankok elleni bosszút - a Magyar Idők információja szerint a mai napig ez a legvalószínűbb indíték.