Lehet, hogy hasznosul Rákosrendező elvadult területe

Elkezdődhet a Rákosrendező állomás 94 hektáros területén lévő közművek felmérése, tette közzé a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. az erre kiírt közbeszerzés eredményét. A nyertes 250 millió forintért vállalta a felmérést.
Németh Géza, 2019. február 1. péntek, 11:05
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Az uniós közbeszerzési közlönyben megjelent tájékoztató szerint a nyílt közbeszerzési felhívásra mindössze egy ajánlat érkezett és az nyert is. A szóban forgó cég a dunavarsányi székhelyű Kontúr Csoport Tervező, Építtető, Kivitelező Kereskedelmi Kft.

A nyertes társaságnak a 94 hektáros területen teljes körűen fel kell mérni az ott található nyomvonalas létesítményeket, kábel- és közműhálózatot, a vasútüzemi- és ingatlan működéshez szükséges műszaki létesítményeket. A munkát műszerekkel, illetve kutatóárkok ásásával kell elvégezni.

Jelenleg omladozik Rákosrendezőn az állomáshoz tartozó mindkét épület, a forgalmat egy konténerből irányítják. A régi rendező pályaudvar gazos területté vált, egy részén használt talpfákat, illetve beton elemeket tárolnak. Jelenleg a váci, a veresegyházi és az esztergomi vonal halad át Rákosrendezőn, illetve innen lehet megközelíteni a vasúttörténeti múzeumot is.

HOZZÁSZÓLÁSOK