Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A felhívással induló, tárgyalásos tenderkiírást az ajánlatkérő BKK Budapesti Közlekedési Központ Zrt. tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben.

A 45 hónapra szóló, 9 milliárd 91 millió forintos keretösszeg a következőket tartalmazza:

  • a BKK egyedi igénye alapján 372 közösségi közlekedési jegy- és bérlet automata (TVM) üzemeltetése,
  • új teljes funkcionalitású, valamint csak bankkártyás fizetési lehetőséggel rendelkező közösségi közlekedési jegy- és bérletkiadó automaták gyártása, szállítása és üzembe helyezése (itt nincs mennyiség),
  • a meglévő közösségi közlekedési jegy- és bérletkiadó automaták áthelyezése másik helyszínre,
  • a TVM hálózat hardver és szoftver (terminál vagy központi vezérlő szoftver logikai módosítása) fejlesztése.

A felhívásra az jelentkezhet, akinek az elmúlt három lezárt üzleti évben közösségi közlekedési jegy- és bérletkiadó automaták üzemeltetéséből és továbbfejlesztéséből legalább nettó 900 millió forint árbevétele származott.

A felhívásra március 5-ig lehet jelentkezni. A második (tárgyalási) fordulóba jutott cégeket a BKK április 6-ig értesíti.

Legutóbb néhány napja jelent meg a közlemény, hogy a T-Systems Magyarország Zrt. szállíthat újabb 4 jegy- és bérletkiadó automatát a BKK-nak 522 millió forintért. A mostani megállapodás egy korábbi keretmegállapodás része.

A BKK és a T-Systems még 2017-ben kötött egy 3,5 milliárd forintos keretszerződést. Az úszó világbajnokság kezdetére készítette el a T-Systems a BKK-nak az online jegyértékesítési rendszert. A cég feljelentette azt a 18 éves fiatalembert, aki a rendszerben található biztonsági résre hívta fel azzal a figyelmet, hogy 50 forintért vásárolt magának bérletet. Ennél sokkal komolyabb rések is tátongtak a védelmen, hiszen az egyik portál megszerezte a teljes (vagy közel teljes) regisztrációs adatbázist, a felhasználók személyes adataival együtt. 2017 szeptemberében a T-Systems két érintett vezetőjének távoznia kellett. Ezek után nyert 3,5 milliárdos tendert - versenytárs nélkül - a BKK-nál a T-Systems.