Lehet, hogy lesz egyszer M49-es gyorsforgalmi út

Az M49-es gyorsforgalmi út Ököritófülpös és az országhatár közötti szakasza környezeti hatástanulmányának és tanulmánytervének elkészítésére írt ki nyílt közbeszerzést a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.
Németh Géza, 2018. február 6. kedd, 06:40
Fotó: Stocksnap

A Közbeszerzési Értesítőben megjelent felhívás szerint az út hossza mintegy 19 kilométer, a becsült ellenértéket most sem adta meg a NIF.

Az M49-es, 2x2 sávos gyorsforgalmi út majdan az M3-as autópályát köti össze - Mátészalka megkerülésével - a román határral. Az érintett szakaszon négy híd lesz. A nyomvonal változatoknál figyelembe kell vennie az ajánlattevőnek az M49-es gyorsforgalmi útnak az M3-as autópálya és Ököritófülpös közötti szakaszának terveit, továbbá vizsgálni kell a magyar-román határmetszéspontját, a már meglévő kétoldali megállapodások szerint.

Ajánlatot az tehet, akinek az elmúlt három lezárt üzleti évben gyorsforgalmi út tanulmányterv készítéséből legalább nettó 144 millió forint árbevétele származott. Az ajánlatok benyújtási határideje március 8. Az értékelésnél 50-50 súlyszámmal esik latba a minőség és az ár.

 

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK