Lehet, hogy Ön is innen vette az édességet - mocskos cukrászda bukott le

Egy Pest megyei - a hatóság által szokás szerint közelebbről meg nem nevezett - cukrászüzemet zárt be átmenetileg a Nébih, a helyszínen talált áldatlan állapotok miatt.
Napi.hu, 2015. szeptember 7. hétfő, 09:45
Fotó: Napi.hu

Folytatta a cukrásztermelők célellenőrzését a Nébih Kiemelt Ügyek Igazgatósága (KÜI). Ezúttal egy Pest megyei üzem működését függesztették fel azonnali hatállyal az ott tapasztalt súlyos higiéniai problémák miatt.

Az üzembe lépve áldatlan állapotok fogadták az ellenőröket: több napos kosz ragadt a padozatra, takarítatlan eszközök hevertek szanaszét, hiányzó csempedarabok és málló vakolat jellemezte a helyiséget - festi le a drámai állapotokat a közlemény. A szakemberek kis mennyiségben lejárt minőségmegőrzési idejű, és jelöletlen termékeket is találtak. Az eljárás során többek között főzött csoki krémet, marcipánt, kandírozott gyümölcsöt és kakaóport kellett kivonni a forgalomból.

A hatóság szerint az eljárás még tart, az egység tulajdonosa több százezer forintos bírságra számíthat. Az üzem csak a teljes takarítást és fertőtlenítést, valamint a megismételt szigorú hatósági ellenőrzést követően folytathatta tevékenységét.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

hunorti, 2015.09.07 11:42

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html