Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A hatvanas évek elején indult útjára az OTP Gépkocsinyeremény Betétkönyv. Az azóta eltelt ötvennégy év alatt 91 533 autót sorsoltak ki. Mivel a betétkönyvek nem évülnek el, így ma is átvehetők a régi nyeremények, pontosabban a gépkocsik sorsoláskori értéke készpénzben. Az autókat ugyanis a bank nem tárolja - írja közleményében az OTP.

Jelenleg 1 506 000 darab betétkönyv van forgalomban közel 31 milliárd forint értékben, ezzel a legnépszerűbb, legelterjedtebb megtakarítási formák egyike, csak tavaly 262 ezer új betétet nyitottak az ügyfelek - mondta Nyitrai Győző, az OTP Bank megtakarítási szolgáltatások főosztályának igazgatója. Az ötezer forintos címlet a leggyakoribb, az összes forgalomban lévő betét 35 százaléka, de folyamatosan nő a nagyobb, tíz- húsz- és ötvenezres címletek aránya is. A ballagási, esküvői szezont megelőző időszakban 10-20 százalekkal nő az értékesítés a szokásos havi forgalomhoz képest. "A betétkönyvet ügyfeleink azért is szeretik ajándékba adni, mert így nem csak egy borítékkal teli pénzt kap a ballagó diák, vagy az ifjú pár, hanem a pénzen túl esélyt is arra, hogy akár havonta egy autót nyerjenek"- fűzte hozzá az igazgató. A nyereménybetétkönyv bármikor névértéken vissza is váltható.

Ha valaki öttalálatos szelvényre pályázik, akkor 1:44 millióhoz mértékű nyerési eséllyel kell számolnia. A Gépkocsinyeremény Betétkönyv esetében ugyanakkor, még az ötezer forintos szelvény esetében is hétszer akkora, 1:6,1 millió arányú sansz adódik, nem beszélve arról, hogy a magasabb értékű betétkönyvek többszörösen kerülnek bele a virtuális kalapba - véli a bank. Az 50 ezres címlet esetén hozzávetőlegesen már 1:600 ezerhez az esély.

Napjainkban a havonta rendezett sorsoláson Toyota Aygo, Suzuki Swift vagy Fiat 500 típusú személygépkocsit vihetnek haza a nyertesek. A negyedévente megrendezett extra sorsoláson pedig egy nagyobb értékű, Ford Mondeo típusú gépkocsi talál gazdára. A nyertesek választhatnak, hogy a gépkocsit, vagy annak sorsoláskor figyelembe vett árát kérik kifizetni, így a gépkocsik megvételére csak akkor kerül sor, amikor a nyertes nyilatkozott döntéséről.