Lehetetlen állapotok uralkodnak a reptéri busznál

Nem zökkenő nélküli a fél éve a belvárosból a reptérre indított 100E jelzésű járat használata, hol "csak" a túlzsúfoltság elviselhetetlen, de előfordul, hogy fel sem lehet férni a járműre - írja az Index a Közlekedő Tömeg Egyesület blogjára hivatkozva.
Szepesi Anita, 2018. január 13. szombat, 15:28
Fotó: Napi.hu

A problémák egyrészt a járat fokozódó népszerűségéből, másrészt abból adódnak, hogy a repülőgépek menetrendje miatt az utasok egyes időszakokban nagy tömegben vennék igénybe a buszt. Ilyen előfordul, hogy a 100E utaslemaradásos - olvasható a portál cikkében.

A probléma napi szintű, amiért sűrítőbuszokat kell forgalomba állítani a járaton a rossz menetrend jeleként - kommentálta a helyzetet a lapnak az egyesület. Mindemellett az utasoknak a zsúfoltsággal is meg kell küzdeniük, a legtöbb járaton lehetetlen normálisan elférni, ami a reptér és a belváros közötti 35-45 perces utazást szenvedéssé teszi.

A BKK az Index megkeresésére azt közölte, folyamatosan vizsgálják a járat utasforgalmát, közlekedési jellemzőit és hatását a repülőtéri forgalom alakulására, s amennyiben indokolt - további autóbuszokat állítanak forgalomba.

A nyitókép forrása: Közlekedő Tömeg Egyesület blogja

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

laci_52, 2018.01.14 12:29

Ezt a problémát a BKK megoldja, lássuk a dolog pozitív oldalát is: sok ezer ember a buszt használja a taxishiénák gazdagítása helyett.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html