Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A közlemény szerint "a New Wave Production Kft. és a New Wave Media Kft. száz százalékos tulajdonosa a Dry Production Kft.-n keresztül Száraz István." Száraz Istvánról eddig azt tudtuk, hogy ő a New Wave Prduction Kft. vezetője. A két cégről pedig többek között azt kell tudni, hogy összesen több mint 600 millió forint támogatást kaptak a Matolcsy György-féle Pallas alapítványoktól, egyébként előbbi a Vs.hu kiadója, utóbbi pedig immár az Origo tulajdonosa. A közlemény azt is írja, hogy a korábbi tulajdonos, a cseh Bawaco sro. kiszállt - olvasható a 444-hu-n.

Az említett cégek tulajdonosának személye azért is fontos, hogy tudjuk: kihez kerültek ezek a magyar médiapiacon példátlanul túlméretezett közpénz-támogatások.

A lap a cégközlönyben nem talált a közleményt alátámasztó bejegyzést, azaz ha tényleg megvette Száraz cége a két New Wave céget a cseh Bawaco sro-tól, akkor azt a napokban tehette csak meg. Szóval a tulajdonos a tények szerint továbbra is Bawaco, nem pedig a Dry Production Kft.. További részletek a 444.hu-n.