Felszámolási eljárás indult a Debrecenben és környékén a Gusta csemege-üzletláncot üzemeltető Csemege Plusz Kft. ellen. A nyolc egységet működtető társaság 130 főt foglalkoztatott. Idén év elején jelentek meg sajtóhírek arról, hogy a kft. bezárta üzleteit, de akkor Zubora Sándor tulajdonos-ügyvezető úgy nyilatkozott, hogy igyekeznek kedvezőbb feltételek mellett újra megnyitni a boltokat.

Zubora úgy tervezte, hogy egyes egységek bezárásával, és a többi átszervezésével sikerül áthidalni és megoldani a pénzügyi problémákat. A Piac utcai üzletet kifejezetten prémium kategóriás termékekkel töltötték fel, a legkényesebb vásárlók kiszolgálása érdekében, de az ügyvezető szerint rossz időben próbálkoztak ezzel. A válság miatt ugyanis a vevők szorosabbra fogták a pénztárcájukat, és az olcsóbb termékekből igyekeztek vásárolni.

A 2006-ban bejegyzett társaság 2008-ban 787 millió forint árbevételt ért el, egy évvel később pedig már 2,4 milliárd forintot (tavalyi beszámolója nem elérhető). A jelentős árbevétel mellett két éve 39 millió forint nyereséget produkált. Tavalyelőtt a rekordforgalom mellé tetemes, csaknem egymilliárd forint kötelezettségállományt halmozott fel a cég. Idén az Opten cégtára szerint adóhatósági, bírósági és közjegyzői kezdeményezés nyomán nyolc esetben indult végrehajtás a cég ellen.

A társaságnak négy magánszemély - ifj. Zubora Sándor, Mándoki Jenőné, Jakab Zsolt és Zuboráné Posta Valéria - a tulajdonosa.